Nieuws/Binnenland
1905636
Binnenland

Verdachte liquidatiezaak broer kroongetuige Nabil B. vrij

AMSTERDAM - Een van de verdachten die is aangehouden in de liquidatiezaak in Amsterdam-Noord, waarbij de broer van kroongetuige Nabil B. omkwam, is op vrije voeten. De 34-jarige vrouw uit Wassenaar wordt verdacht van wapenbezit, maar is volgens het Openbaar Ministerie (OM) op geen enkel moment in beeld gekomen als verdachte van medeplichtigheid aan de liquidatie.

De rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam heeft haar donderdagochtend heengezonden. In de woning van de vrouw, waar ze samen met haar vriend verbleef, zijn volgens het OM wapens gevonden. Op dit moment is er echter onvoldoende aanleiding haar langer vast te houden.

Eerder werd ook al een 31-jarige man uit De Lier vrijgelaten. Hij werd aanvankelijk ook verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie omdat er DNA van hem was aangetroffen op een van de vuurwapens. Het onderzoek naar hoe dat daar is terechtgekomen, loopt nog.

De vermoedelijke schutter, een 41-jarige man uit Hilversum, en een 34-jarige Hagenaar zitten nog vast. De raadkamer van de rechtbank beslist begin volgende week of zij langer in de cel moeten blijven. De mannen zitten nog in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.