Nieuws/Binnenland
1905899
Binnenland

Purmerend sluit bos na vondst spijkermatten

Purmerend - De gemeente Purmerend heeft donderdag besloten het Beusebos per direct te sluiten. Dat betekent dat het zonder toestemming van de gemeente verboden is het bos te betreden.

Afgelopen week kwam het Beusebos in Purmerend negatief in het nieuws na de vondst van geïmproviseerde, levensgevaarlijke ’spijkermatten’.

Donderdag zijn er hekken geplaatst op de toegangswegen tot het gebied. Op borden staat vermeld dat het gebied verboden terrein is voor onbevoegden (art.461 Wetboek van Strafrecht). Zowel medewerkers Handhaving van de gemeente als de politie zijn bevoegd om overtreders te bekeuren.

Gevaar

Waarschijnlijk waren de spijkermatten bedoeld om banden van crossende jongeren stuk te maken. Eén crosser, Thije Roelfsema, raakte bijna dodelijk gewond. Er zijn al zes ’matten’ gevonden: zo’n veertig centimeter groot, zwart gespoten, met flinke, messcherpe schroeven erin.

Thije Roelfsema reed in een spijkermat met zijn crossmotor.

Thije Roelfsema reed in een spijkermat met zijn crossmotor.

Sinds een jaar of zes gaan jongeren uit Purmerend regelmatig crossen in het bosje van enkele hectare groot. En sinds kort komen er ook families wandelen, met kinderen en honden. Regelmatig rijden nu agenten langs het bos om nietsvermoedende wandelaars te waarschuwen.