Nieuws/Buitenland
1905979
Buitenland

Alleenstaande moeder inspireert met viral afstudeerfoto’s

Als kind droomde Ieshia Champs er al van om in de rechtbank te schitteren als advocaat. In haar tienerjaren liep het helaas anders, maar als moeder van 5 kinderen heeft zij dit jaar haar papiertje op zak. De afstudeerfoto’s van de powermoeder veroveren op dit moment het hele internet.

Als tiener had Ieshia het niet makkelijk. „Mijn moeder was verslaafd aan drugs, mijn vader was overleden en ik was dakloos. Ik woonde bij vrienden of wie me dan ook in huis wilde. Toen werd ik zwanger van mijn eerste kind en vanaf daar gingen dingen hun eigen weg”, vertelt ze aan CBS News.

De jonge vrouw stopte met school en ging aan het werk, om haar gezin draaiende te houden. Toen Ieshia zwanger was van haar vierde kindje, draaide het jaar 2009 uit tot een rampjaar voor het gezin. Ieshia verloor haar huis bij een brand, ze raakte haar baan kwijt en haar man, de vader van haar kinderen overleed aan kanker.

Tekst gaat door onder de foto.

Ieshia viel in een diep dal, maar op een dag werd zijn benaderd door haar pastoor. „Pastoor Louise Holman belde me op een dag en zei dat God haar had verteld dat ik terug naar school moest om mijn GED (General Equivalency Diploma) te halen om de advocaat te worden die ik wilde zijn. Ik vond het in eerste instantie gek omdat ik te oud was, drie kinderen had en de vierde onderweg was.”

Met haar GED op zak kon de moeder via Houston Community College doorstromen naar de universiteit in Texas, waar zij nu haar diploma rechten heeft gehaald. Ieshia had dit nooit kunnen bereiken zonder de hulp van haar kinderen. „Ik maakte de foto met mijn kinderen. We zijn eigenlijk met zijn zessen geslaagd!” De foto’s van de moeder en haar kinderen inspireren mensen wereldwijd.