Nieuws/Binnenland
1906066
Binnenland

Vrouw (19) aangehouden voor vondst dode baby

Schiedam - De politie heeft een 19-jarige vrouw uit Schiedam opgepakt voor de dode baby die zaterdag werd gevonden op een balkon van een Schiedamse woning.

De vrouw woont er samen met haar broertje en moeder. De politie denkt dat zij de moeder van de dood gevonden baby is. ,,Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw zeer waarschijnlijk de moeder van de baby is’’, stelt de politie.

Het babylijkje lag in een vuilniszak op het balkon. Volgens de politie hebben de bewoners verklaard het stoffelijk overschot zaterdagmiddag zelf te hebben ontdekt. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

,,De recherche onderzoekt de omstandigheden waaronder de baby werd geboren en of daarbij mogelijk nog meer personen betrokken waren’’, zo laat de politie weten.

Er is sectie verricht op de baby, waarbij ook DNA is afgenomen. De politie wil het geslacht van het kind nog niet bekendmaken.

Buurtbewoners ontdekten de stoffelijke resten van de baby zaterdag op het balkon. Politiemensen hebben daarna buurtonderzoek gedaan. De politie deed een dringend verzoek aan de ouders om zich te melden. Ook bekeken rechercheurs beelden van camera’s in de omgeving en is de inhoud van een ondergrondse vuilcontainer doorzocht.