Nieuws/Binnenland
1907250
Binnenland

Duitse natuurgenezer Ross aangeklaagd

Klaus Ross

Klaus Ross

Amsterdam - Natuurgenezer Klaus Ross (61) wordt officieel aangeklaagd in Duitsland. De aanklacht volgt bijna twee jaar nadat twee Nederlanders en een Vlaamse stierven in zijn kliniek net over de grens bij Venlo. Daar behandelde hij kanker op een ’alternatieve wijze’.

Klaus Ross

Klaus Ross

Ross wordt beschuldigd van dood door schuld. Bovendien verwijt justitie hem dat hij de patiënten een overdosis 3BP toediende als gevolg van een ongeschikte weegschaal. Bij de drie patiënten die overleden zou de dosering ruim drie tot zes keer te hoog zijn geweest.

Het OM constateert dat hersencellen afsterven als de dosering te hoog is. Dat scenario komt overeen met het beeld dat nabestaanden eerder in De Telegraaf schetsten over de laatste uren van Ross’ patiënten.

De overleden Leentje Callens maakte in haar laatste nacht een steeds verwardere indruk en was slecht aanspreekbaar. In het ziekenhuis bleek ze een hersenbloeding te hebben gehad. Na een nieuwe reeks toevallen overleed ze uiteindelijk.

Met vertraagd effect kreeg ook de Hollandse Peter Ouwendorp last van vergelijkbare verschijnselen. Hij overleed een dag later. Een tweede Nederlandse patiënt, Joke van der Kolk, overleed nadat zij last had van dezelfde symptomen.

Alle drie de patiënten vroegen bij leven hulp aan Klaus Ross. Maar de natuurgenezer stuurde hen naar huis met sussende woorden en flesje Notfall, een opwekkend homeopathisch extract.