Nieuws/Binnenland
1907891617
Binnenland

Feest met 300 gasten bij Hilversum beëindigd, veel troep blijft achter

Hilversum - De politie heeft een einde gemaakt aan een groot illegaal feest, waar in de nacht van zaterdag op zondag zo’n driehonderd feestgangers waren. Even na 02.00 uur (zomertijd) stoomde een grote politiemacht naar de bossen tussen Anna’s Hoeve, spoorlijn Hilversum-Baarn en de A27. Er zijn twee mensen aangehouden.

Alleen op de A27 stonden al twaalf politiewagens geparkeerd. Daarnaast stonden ook in de bossen auto’s van de politie.

Bij de parkeerplaatsen bij natuurgebied Anna’s Hoeve en vv Wasmeer reden tientallen Amsterdamse taxi’s af en aan. De politie ter plaatse sprak over zeker driehonderd personen, een Amsterdamse taxichauffeur schatte dat het ging om vijfhonderd bezoekers.

Tekst gaat door onder de foto.

Een bezoeker van het feest in Hilversum vertelt aan De Telegraaf dat hij vijf euro entreegeld heeft betaald.

De fuif in Hilversum zou zijn georganiseerd als vervanging van de feesten van Amsterdam Dance Event (ADE). Maar, zo zegt de feestganger: „Het heeft eigenlijk niks met ADE te maken, maar omdat er nu geen ADE is, wordt het zo genoemd.”

Een woordvoerder van ADE heeft zondag overigens aan De Telegraaf laten weten dat de organisatie van het festival zich distantieert van deze illegale feesten.

Volgens de man die aanwezig was op het illegale feest, was er vlak nadat het feest begon al politie. „Anderhalf uur later was er ineens veel meer versterking en greep de politie ineens in, inclusief honden”, zo vervolgt hij.

Op het feestje waren vooral mensen uit Amsterdam, volgens de man. Maar: „Ik heb ook een aantal Duitse auto’s gezien.”

"Ik wil nog graag vaker feesten"

De rave zou door dezelfde mensen zijn georganiseerd die achter het illegale feest in het Amsterdamse Bos zaten, zo vertelt hij. Ook het feest dat vrijdag op zaterdag in Naarden plaatsvond, waar zo’n 150 mensen bij waren, zou door hen zijn georganiseerd.

Meer informatie over de illegale feesten, of de organisator(en) ervan, wil de bron niet vrijgeven: „Dat houd ik liever voor mijzelf. Ik wil nog graag vaker feesten.”

’Waar zijn jullie mee bezig?’

Wijkagent Inge Veldhuizen schrijft zondagmorgen op Twitter: „Je eigen belang boven anderen😡Waar zijn jullie mee bezig?” Ze laat weten de feestgangers respectloos en asociaal te vinden. Ook deelt ze twee foto’s van de achtergelaten troep: flesjes, bekers en tasjes, maar vooral veel ballonnen.