Nieuws/Opmerkelijk
1909012
Opmerkelijk

Man trekt wapen na ’verkeerde spareribs’

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

FORSYTH - Schotel een man nooit verkeerde spareribs voor. Althans, in het Amerikaanse Forsyth in ieder geval niet. Daar kwam de politie met enige spoed ter plaatse, nadat er iemand een ’wapen getrokken’ zou hebben. Er zou bovendien ook een gewonde zijn gevallen na ’een schietincident’.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

Maar gelukkig, het enige waar een kogelgat in was geschoten, was de slaapkamerdeur. Toch bleek de reden van ’de schietpartij’ voer voor discussie, weet Monroe County Reporter. De ruzie ontstond tussen Benjamin en Naomi Danielly enerzijds en een schaal met barbeque-ribs anderzijds.

Benjamin (74) vertelde de plaatselijke sheriff dat hij in eerste instantie had geschoten ’om zijn vrouw bang te maken’. Volgens Naomi (70) was er wat anders gebeurd: haar man had een schot gelost om een indringer weg te jagen. Toen een van de politiemannen het wapen vond onder het kussen in de slaapkamer, werd de man nogmaals gevraagd wat er nou werkelijk was gebeurd.

Gezondheid

„Meneer bleek inderdaad kwaad te zijn geworden toen vrouwlief met een schaal met verkeerde ribs aan was komen lopen. Vervolgens schoot hij om haar ’wat bang te maken’”, aldus de sheriff. „Het klopt, hij werd boos om de ribs en schoot toen een kogel in het huis af”, aldus Naomi.

Benjamin werd dan ook opgepakt en aangeklaagd voor zware mishandeling, maar niet veel later toch weer vrijgelaten vanwege zijn zwakke gezondheid.