Nieuws/Opmerkelijk
1909290
Opmerkelijk

Werknemer krijgt wind van voren

Aan deze rechtszaak zit een luchtje

Niet de wind uit het verhaal

Niet de wind uit het verhaal

MELBOURNE - David Hingst daagde zijn ex-baas Greg Short om een bizarre reden voor de rechter: hij zou hem vernederd hebben door steeds ’stinkende windjes’ richting hem te laten. Eis: een slordige 1,1 miljoen euro schadevergoeding. De rechter zag dit echter anders.

Niet de wind uit het verhaal

Niet de wind uit het verhaal

Short was tussen 2008 en 2009 de supervisor van Hingst bij Construction Engineering Australie in Melbourne. Volgens Hingst gebeurde het dagelijks. „Hij richtte zijn achterste richting mij en liet dan winden”, vertelde hij aan de rechter volgens Australian Financial Review.

De werknemer walgde zo van het dagelijkse tafereel, dat hij er naar eigen zeggen een depressie, angstaanvallen en fysieke ongemakken aan overhield. En dus vond hij dat hij recht had op zo’n 1,1 miljoen euro ter compensatie. Natuurlijk, Short had weleens last van winderigheid, maar voor de rechter verklaarde hij dat hij ze niet bewust liet ontsnappen richting Hingst.

Humor

Getuige Phillip Hamilton - ex-collega - zei in de rechtbank dat het vooral ’een culturele misverstand’ was. Hingst, van Duitse komaf, begreep ’de Australische humor van het scheten laten’ niet. Volgens hem besproeide Hingst zijn baas al eens met parfum.

Rechter Rita Zammit zag dit ook zo. Het pestgedrag en dus de hele aanklacht wees ze van de hand en achtte de winderigheid van Short niet als ’kwaadwillend’. Volgens de rechter lagen de problemen van Hingst toch vooral bij hemzelf en was hij puur uit op wraak.

Het proces duurde achttien dagen en er kwamen vijftien getuigen aan het woord.