Nieuws/Binnenland
1909586
Binnenland

Wiebes hoopvol over Siemens Hengelo

Siemens Hengelo.

Siemens Hengelo.

Den Haag - Minister Wiebes (Economische Zaken) is nog steeds hoopvol over een overname van Siemens Hengelo. Dat heeft hij donderdagavond laten weten in korte verklaring in de Tweede Kamer.

Siemens Hengelo.

Siemens Hengelo.

Van onze parlementaire redactie

De bewindsman heeft donderdag gesproken met de Nederlandse topman van het Duitse concern. „Siemens is nog steeds aan het onderhandelen met twee uitstekende bedrijven in Nederland. Er wordt nog steeds gestreefd naar een duurzame oplossing voor het personeel”, zei de minister. „Het is complex en vergt veel tijd. De partijen proberen nog steeds tot een goede oplossing te komen.”

De minister zei dat hij terughoudend moet zijn over de details. „Maar op basis van wat ik gehoord heb ben ik zeker nog hoopvol. Ik heb een positief gevoel na het gesprek. Er wordt van alle kanten aan getrokken”, zei Wiebes.

De Tweede Kamer zou vanavond spreken over de toekomst van Siemens in Twente, maar om het overnameproces niet te storen zijn alle partijen akkoord gegaan met het voorstel van PVV-Kamerlid Graus om op een later moment een debat te voeren.

Bij de fabriek in Hengelo werken honderden mensen. Het personeel verkeert in grote onzekerheid, omdat Siemens de fabriek op termijn wil sluiten. Eerder werd verwacht dat er rond deze tijd al duidelijkheid zou komen over een eventuele overname.