Nieuws/Binnenland
1910078
Binnenland

Blunder justitie met enkelband: verkrachter slaat weer toe

Woede om blunder justitie: verkrachter slaat toe ondanks enkelband

’De enkelband is niet meer uit te leggen’.

’De enkelband is niet meer uit te leggen’.

Den Haag - In zowel de rechtbank als de Tweede Kamer heerst grote verontwaardiging over de meedogenloze verkrachter Arthur C., die voorwaardelijk werd vrijgelaten en nog voor hij zijn enkelband om had gekregen, opnieuw de fout in ging.

’De enkelband is niet meer uit te leggen’.

’De enkelband is niet meer uit te leggen’.

Tijdens proefverlof in 2010 verkrachtte hij een vrouw, waarvoor hij zeven jaar kreeg. Voor vrienden en familie van het slachtoffer kwamen de gruwelijke details, gisteren openbaar gemaakt tijdens C.’s proces in de Rotterdamse rechtbank, als een klap in het gezicht.

Na zijn vervroegde vrijlating had de misdadiger zelfs al zijn enkelband doorgeknipt, maar toch besloot de rechter dat hij een nieuwe kans kreeg. Wel met een enkelband, maar die kon pas na het weekend worden omgedaan en toen was de vogel al gevlogen met twee nieuwe slachtoffers tot gevolg.

Rillingen

PVV-Kamerlid Markuszower ziet hierin het bewijs dat het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht „verziekte organisaties zijn waarin amper oog is voor de slachtoffers en de veiligheid van de maatschappij”.

„De rillingen lopen je over de rug als je over de details van deze zaak leest”, reageert PvdA-Kamerlid Kuiken. „We moeten zeker zijn dat de samenleving wordt beschermd tegen deze zieke geesten. Voor dergelijke misdadigers is de keuze voor een enkelband niet uit te leggen.”

Lees het verhaal van C.’s slachtoffer Linda: Verkracht in haar eigen bed