Nieuws/Buitenland
1910396267
Buitenland

Palestijn (36) rijdt in op agent en militair bij Nablus: verdachte doodgeschoten

IDF-soldaten bij een wegblokkade zaterdag.

IDF-soldaten bij een wegblokkade zaterdag.

NABLUS - Een 36-jarige Palestijnse chauffeur is zaterdag op de Westelijke Jordaanoever doodgeschoten omdat hij volgens het Israëlische leger probeerde in te rijden op een politieagent en vervolgens op een militair. Het incident vond plaats bij een nederzetting in de buurt van de Arabische stad Nablus.

IDF-soldaten bij een wegblokkade zaterdag.

IDF-soldaten bij een wegblokkade zaterdag.

De politieman zat volgens de Israëlische krant Haaretz in zijn auto een verkeersrapport te schrijven toen de wagen van de Palestijn er vanuit tegenovergestelde richting op de verkeerde weghelft tegenaan botste. Hij raakte lichtgewond.

De vermoedelijke dader gaf vervolgens gas en stuurde richting een militaire bewakingspost iets verderop. Daarop opende een soldaat het vuur.

Het Palestijns ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde de gang van zaken. In een verklaring werd gezegd dat de aanrijding niets anders was dan een gewoon verkeersongeluk en dat de bestuurder met opzet werd doodgeschoten.

Israëlische soldaten worden wel vaker aangereden of aangevallen met messen, zowel in Jeruzalem als in de betwiste gebieden. De Westelijke Jordaanoever werd tijdens de Zesdaagse oorlog in 1967 door Israël veroverd.