Nieuws
1910977
Nieuws

’Hoe kan de moordverdachte nou op haar grafsteen staan?’

Sharleyene

Sharleyene

Wanneer Sharleyne (8) begin juni 2015 op straat gevonden wordt, bestaat voor haar vader en stiefmoeder geen enkele twijfel: haar moeder heeft haar gegooid. Uit een valconstructie blijkt nu dat haar knuffel, die ook op straat lag, alleen maar naar beneden kan zijn gegooid. "En dus moet Sharleyne ook zijn gegooid", aldus Joyce, haar stiefmoeder.

Sharleyene

Sharleyene

Het nieuws is voor de twee een bevestiging van wat zij vanaf het begin wisten. "Maar toen het tijdens de zitting werd bevestigd, was het toch een schok", vertelt Joyce. "Je blijft toch ergens hopen dat je het mis hebt, maar ineens is het echt."

"Bij elk nieuw detail is het alsof er een trein over ons heen rijdt. Het is net zoals toen de sporen van wurging door het OM bevestigd werden. We wisten het al, maar dan is het ineens echt. De gekwelde blik die ik toen bij Victor zag was zwaar. Wat ook vreselijk pijn doet is de wetenschap dat ze toch dit heeft moeten meemaken. Dat ze besefte dat degene die haar hoorde te beschermen haar dit heeft aangedaan. Dat is onverteerbaar."

Omdat vader Victor geen gezag over Sharleyene had, kon hij zijn dochter niet bij haar moeder weghalen.

Geen grafrechten

Doordat Victor geen gezaghouder was, ontbreekt het hem nu ook aan de grafrechten. Omdat er in eerste instantie geen grafsteen was, plaatsten de twee een beeld van een engel op haar grafje. Maar binnen de kortste keren was die verwijderd. "We kregen te horen dat we geen grafrechten hadden en niets mochten neerzetten. De grafrechten heeft haar moeder namelijk. Zelfs haar graf wordt ons ontnomen."

Nu staat er wél een steen op Sharleynes graf, maar daar is naast Sharleynes naam ook 'Mama' in gebeiteld. "Dat doet vreselijk pijn. Hoe kan de moordverdachte nou op haar grafsteen staan? Haar naam moeten lezen kan Victor niet aan en daarom gaat hij niet langer naar het graf." Het beeld van de engel staat nu in hun voortuin. "Dat is Victors plekje om bij Sharleyne te zijn."

Het hele interview met Joyce lees je op VROUW.nl.