Nieuws/Binnenland
1911457875
Binnenland

’Hij leidde een zwervend bestaan’

Politie: dode man (39) in kliko Edam geen misdrijf

EDAM - De politie heeft zondagavond na onderzoek laten weten dat de mysterieuze dood die de gemoederen in Edam flink bezig houdt, niets te maken heeft met een misdrijf. Het lichaam van de 39-jarige man uit Muntendam werd ondersteboven in een vuilnisbak aan de Schepenmakersdijk aangetroffen.

„Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf”, laat politie Zaanstreek via een kort bericht op Twitter weten. Volgens een woordvoerster van de eenheid Noord-Holland leed de man een zwervend bestaan en had hij op dit moment geen vaste woon- en verblijfplaats.

Het lichaam dat werd gevonden in een kliko op een historisch binnenplaatsje was eerder het gesprek van de dag in het kaasstadje. „Het gebouw, het voormalige gemeenlandshuis van het hoogheemraadschap, wordt door de gemeente Edam gebruikt als vergadercentrum voor de gemeenteraad”, zegt Lieke Dedters-Kuijper die in een naastgelegen huis woont. „Het is hier altijd rustig, op wat toeristen na”, vertelde de buurtbewoonster eerder op de dag.