Nieuws/Binnenland
1912104114
Binnenland

Politie ingezet om man wakker te maken voor bevalling vrouw

ROTTERDAM - Een man uit Rotterdam dreigde de bevalling van zijn vrouw te missen, omdat hij nogal diep lag te slapen. En dus kreeg de politie een ongewoon verzoek: of ze de aanstaande vader wakker konden maken. Maar dat had nogal wat voeten in aarde.

Het ziekenhuis had de man eerder die avond naar huis gestuurd, maar opeens ging de bevalling toch heel snel. Omdat de verpleging hem niet te pakken kreeg, belden ze uit wanhoop de politie. Toen ze aanbelden, liepen ze tegen hetzelfde probleem aan: de man hoorde de deurbel niet. En dus werd bij een buurvrouw aangebeld. „Zij was echter goed op de hoogte van babbeltrucs en inbraken en weigerde dus om de centrale deur voor ons te openen. Pas nadat ze uit haar raam had gezien dat er daadwerkelijk een politieauto voor de deur stond, gaf ze ons toegang tot het pand”, zo laat brigadier Patricia weten op Facebook.

Na heel wat gebons op de deur en het roepen van de naam van de man, ging de voordeur dan eindelijk open. En dus kon eindelijk de gang naar het ziekenhuis worden ingezet. Speciaal voor de vader waren de wegwerkzaamheden op de N3 stilgelegd, zodat hij de bevalling niet zou missen. „Het drong niet meteen tot hem door dat zijn dochter ieder moment geboren kon worden. En dat er geen tijd meer was om zelf naar het ziekenhuis te rijden. Met toeters en bellen brachten we hem naar Dordrecht, langs de verplicht pauzerende wegwerkers.”

Uiteindelijk was de man nog net op tijd in het ziekenhuis en kon hij het laatste halfuurtje van de bevalling nog meemaken.