Nieuws/Buitenland
1912512096
Buitenland

Lokale autoriteiten sleutelstaten komen snel met updates

ATLANTA - Lokale autoriteiten in verschillende Amerikaanse sleutelstaten geven donderdag in de loop van de dag of nacht een update van de tellingen, meldt nieuwszender CNN. In meerdere cruciale staten zijn president Donald Trump en zijn uitdager Joe Biden verwikkeld in een nek-aan-nek race.

In de Amerikaanse staat Georgia moeten op dit moment nog zo'n 61.000 stemmen worden geteld. Dat maakte de minister van Binnenlandse Zaken van Georgia zojuist bekend in een persconferentie over de stand van zaken in de sleutelstaat.

Volgens de minister gaan stemmentellers de hele ochtend door met tellen. De voorsprong van president Donald Trump in de cruciale staat slonk donderdag aanzienlijk. Volgens CNN loopt Trumps uitdager Joe Biden iets meer dan 18.500 stemmen achter op Trump.

Om 18.00 uur komt Clark County in de staat Nevada aan het woord. De gokstad Las Vegas ligt in Clark County. In Nevada staat Biden volgens CNN momenteel met slechts 8000 stemmen voor.

In Arizona komen in de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.00 uur de autoriteiten van Maricopa County, waar ook hoofdstad Phoenix gelegen is, met een update. Sommige media hebben Biden hier al tot winnaar uitgeroepen, maar andere grote nieuwszenders zijn nog terughoudend.

Ook in Alaska, Maine, Michigan, North Carolina, Pennsylvania en Wisconsin worden nog stemmen geteld. Meerdere grote media hebben Biden tot winnaar uitgeroepen in Michigan en Wisconsin.

Een opmerkelijke verschuiving in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. President Trump verliest terrein bij blanke Amerikanen, maar wordt beloond door latino’s en zwarte stemmers. Dat en meer in een nieuwe podcast ‘Trump vs. Biden – de strijd’: