1912903
Buitenland

Vader slingert baby van dak

KWADWESI - Een 38-jarige Zuid-Afrikaanse vader heeft zijn dochter van een jaar van een dak gegooid. De man protesteerde tegen de sloop van zijn woning, waarna hij dreigde de baby iets aan te doen. De politie besloot echter geen risico te nemen.

Terwijl een agent probeerde de man van het dak te praten, stonden zes agenten klaar om de baby op te vangen, mocht het misgaan.

Volgens verschillende media werd de Zuid-Afrikaan tijdens de reddingsoperatie door andere protestanten op straat aangemoedigd om te gooien. Op beelden is te zien dat de agent steeds dichterbij de man komt, waarop hij besluit het kind aan haar voet de lucht in te slingeren.

Het meisje werd wonder boven wonder opgevangen door een alerte agent. Ze is niet gewond geraakt. Haar vader werd meegenomen door de agenten wegens poging tot moord.

De woning, bestaande uit golfplaten, was illegaal neergezet, net als zo’n negentig andere huisjes in de Joe Slovo-township. Zeker 150 bewoners kwamen in opstand tegen de sloop, zo werden wegen geblokkeerd met brandende autobanden en afval. Tevergeefs, want de woningen werden diezelfde dag alsnog vernietigd.