Nieuws/Buitenland
1913216409
Buitenland

Werken van Picasso voor ruim 100 miljoen dollar verkocht

LAS VEGAS - Elf schilderijen en ander werk van Pablo Picasso zijn zaterdag op een veiling in Las Vegas verkocht voor meer dan honderd miljoen dollar (ruim 85 miljoen euro). De veiling van Sotheby’s was in het Bellagio hotel in de Amerikaanse gokstad, waar de werken al jarenlang hingen, en vond plaats twee dagen voor de 140e verjaardag van de Spaanse kunstenaar.

Vijf van de verkochte kunstwerken hingen in het restaurant, genaamd Picasso, van het hotel. De eetgelegenheid blijft twaalf andere werken van Picasso tonen. Femme au beret rouge-orange bracht 40,5 miljoen dollar op, ongeveer tien miljoen meer dan vooraf ingeschat. Het is een afbeelding van de kunstenaars minnares en muze Marie-Thérèse Walter die hij in 1938 maakte. De portretten Homme et Enfant en Buste d’homme waren goed voor respectievelijk 24,4 miljoen en 9,5 miljoen dollar.

Een paar van de werken van Picasso die werden geveild.

Een paar van de werken van Picasso die werden geveild.

Wie de schilderijen heeft gekocht, is niet bekendgemaakt.

Casino- en hotelgroep MGM Resorts, waaronder het Ballagio valt, verkocht de werken om haar uitgebreide collectie verder te diversifiëren met kunst gemaakt door vrouwen, mensen van kleur, lhbtq-kunstenaars en kunstenaars met een handicap.