Nieuws/Buitenland
1914895285
Buitenland

Schutter bloedbad Indianapolis was oud-werknemer van FedEx

INDIANAPOLIS (IN) - De verdachte van het bloedbad in een vestiging van FedEx in het Amerikaanse Indianapolis kampte met mentale problemen en was een jaar eerder al in aanraking geweest met de autoriteiten, melden de politie en de FBI. Zijn moeder had vorig jaar nog de politie gebeld om te waarschuwen voor mogelijke gewelddadige plannen van Hole. Agenten namen toen een jachtgeweer in beslag bij de man.

De 19-jarige Brandon Scott Hole was oud-werknemer van FedEx en zou in het najaar van 2020 nog hebben gewerkt in de vestiging waar hij donderdag het bloedbad aanrichtte. Wat de reden is geweest voor het bloedvergieten is niet bekend.

President Biden spreekt in een verklaring zijn afschuw uit over de schietpartij. Hij gaf vrijdag de opdracht om vlaggen op het Witte Huis en overheidsgebouwen halfstok te hangen. Volgens de president gaan er elke dag te veel Amerikanen dood door vuurwapens. „We kunnen en moeten meer doen om levens te redden”, aldus Biden die onlangs maatregelen aankondigde om het wapengeweld aan te pakken, al is het nog maar de vraag of hij daarvoor genoeg politieke steun weet te vergaren.

Hole schoot donderdagavond (lokale tijd) acht mensen dood en sloeg daarna de hand aan zichzelf. Meerdere mensen raakten gewond. Onder de slachtoffers zijn naar verluidt meerdere sikhs, die bij de vestiging werkten. Volgens de politie duurde het voorval hooguit enkele minuten en was het al voorbij toen agenten eenmaal ter plaatse waren.

De VS worden vaak opgeschrikt door dergelijke schietpartijen. In Indianapolis is het dit jaar al meerdere keren voorgekomen. Vrijdag is het ook 14 jaar geleden dat de dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse school plaatshad. Op de campus van de universiteit Virginia Tech in Blacksburg kwamen meer dan dertig mensen om het leven.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo