1915305
Buitenland

Brusselse politica (35) dood aangetroffen op vakantie op Martinique

BRUSSEL - Op het Franse eiland Martinique is de 35-jarige Belgische politica Emilie Eloy dood aangetroffen. Ze was actief bij de Franstalige socialistische partij PS in Brussel. Ze zou bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen zich waarschijnlijk verkiesbaar stellen. Dat meldt RTL.

De vrouw werd dinsdag dood aangetroffen door haar echtgenoot op Martinique. Het koppel zou samen met een jong kind van ongeveer zeven jaar sinds 1 april verblijven in een appartement in Le Diamant, aan de zuidkant van het eiland. Ze zou hebben geklaagd over hoofd- en maagpijn.

Gezien haar jonge leeftijd zal een autopsie uitgevoerd worden om de doodsoorzaak te achterhalen.

Shock

De 35-jarige Eloy werkte voor Citydev, het bedrijf verantwoordelijk voor de stedelijke ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en was ook werkzaam bij de MIVB (Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel).

De Belgische was een actief lid van de PS in Brussel. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zou ze mogelijk verkiesbaar zijn voor de partij in Sint-Pieters-Woluwe. Bij de vorige landelijke verkiezingen stond ze op de veertiende plaats op de lijst.

De partij heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden. „Vandaag zijn we in shock.” Ook de jongerenbeweging van de PS heeft gereageerd over het verlies. „Ze was een moeder, een vriend en een geweldige vrouw. We zijn blij dat we haar als onze vriend hebben mogen tellen.”