Nieuws/Binnenland
1915336078
Binnenland

7 jaar cel voor verkrachten (stief)dochters

Rechtbank Zwolle

Rechtbank Zwolle

ZWOLLE - Een 37-jarige man uit Zwolle is veroordeeld tot zeven jaar celstraf, omdat hij jarenlang zijn jonge dochter en stiefdochter op vergaande manier seksueel heeft misbruikt. De rechtbank in Zwolle achtte donderdag bewezen dat verdachte Elvis Rodriguez M. stelselmatig ontucht heeft gepleegd met de meisjes, die vijf en negen jaar waren toen het begon. Hij heeft ze daarbij meermalen verkracht. De rechtbank vond, net als deskundigen, de verklaringen van de slachtoffers betrouwbaar.

Rechtbank Zwolle

Rechtbank Zwolle

De ontucht met zijn stiefdochter vond plaats tussen 2003 en 2012 en met zijn jongere dochter van 2008 tot 2017. De man heeft het misbruik ontkend. Wel heeft hij op de zitting uiteindelijk toegegeven dat hij zijn dochter met een riem heeft mishandeld.

Deskundigen hebben geconstateerd dat de man zwakbegaafd is, maar dat hij waarschijnlijk geen persoonlijkheidsstoornis heeft. De rechtbank acht hem dan ook volledig toerekeningsvatbaar. Naast de celstraf moet hij de meisjes in totaal 25.000 euro schadevergoeding betalen en mag hij vijf jaar lang geen contact met hen zoeken, wat ingaat na zijn celstraf.

De man zat niet meer in voorarrest, maar is na het vonnis direct vastgezet.