Nieuws/Binnenland
1916846
Binnenland

Blowverbod in Den Haag en Scheveningen

Den Haag - De joint is niet meer welkom in een groot deel van Den Haag en Scheveningen. De gemeente Den Haag heeft per direct op 13 plekken in de stad een verbod op het gebruik van softdrugs ingevoerd. Met de maatregel moet overlast worden tegengegaan.

Omwonenden en toeristen hebben overlast van mensen die blowen in de openbare ruimte. Het Haagse verbod volgt op tal van klachten over stank- en geluidsoverlast. Het gaat onder meer om het Centrum, het gebied rondom Den Haag Centraal en de boulevard van Scheveningen.

Het instellen van het blowverbod gaat samen met andere maatregelen om de overlast aan te pakken. Het verbod is geldig voor de komende twee jaar, waarna deze wordt beoordeeld. Wel bekijkt de gemeente elk half jaar of er aanpassingen nodig zijn op het verbod.

Waarschuwing

Wie het verbod overtreedt, riskeert de kans op een boete. De komende twee weken zal bij een overtreding alleen een waarschuwing worden gegeven. De politie start samen met de gemeente een informatiecampagne. Zo worden er flyers verspreid bij coffeeshops, daklozenvoorzieningen en andere organisaties. Zo meldt Omroep West.

Bekijk de 13 plekken hier.