Nieuws/Binnenland
1917921
Binnenland

Politieauto ramt vluchtauto

Rotterdammers na wilde achtervolging opgepakt in Deventer

DEVENTER - Twee Rotterdammers zijn zaterdagmiddag na een wilde achtervolging aangehouden in Deventer. De twee, een 48-jarige man en een 34-jarige vrouwen zaten in een auto en negeerden een stopteken. Na aanhouding bleek dat de twee in het bezit waren van een vuurwapen en een paar honderd gram hennep.

In eerste instantie kreeg de politie rond 15.45 uur een melding van een verdachte situatie aan de Gelderse Roos. Even later volgde de melding dat er een conflict in de persoonlijke sfeer aan de gang was.

Op de Siemelingskruisweg trof de politie een auto aan die voldeed aan de beschrijving van de meldingen. De auto voldoet niet aan een stopteken van de politie en gaat er vandoor.

Tegen vluchtende auto aangebotst

Bij controle van de gegevens van de auto blijkt het mogelijk te gaan om een vuurwapengevaarlijke persoon. Een achtervolging over de Deventerweg, Zutphenseweg en Hanzeweg volgt.

Op de rotonde van Laan van Borgele, Overstichtlaan en Lebuinislaan weet de politie de auto tot stilstand te dwingen door met de dienstauto te botsen tegen de auto van de verdachten.

Aanhoudingen

Daarna volgt een zogenaamde uitpraatprocedure en worden de inzittenden van de auto aangehouden. In de auto treft de politie een vuurwapen en een paar honderd gram hennep aan.