1918128
Buitenland

Tragedie aan Californische kust

Moeder die met zes kinderen van klif reed, was dronken

De plek bij Medocino waar de auto in zee stortte.

De plek bij Medocino waar de auto in zee stortte.

MENDOCINO - De moeder die met haar zes geadopteerde kinderen van een klif in Californië de afgrond in reed, had een veel te hoog percentage alcohol in haar bloed. Dat hebben de autoriteiten in de Amerikaanse staat laten weten na sectie op het lichaam van de moeder, Jennifer Hart (38).

De plek bij Medocino waar de auto in zee stortte.

De plek bij Medocino waar de auto in zee stortte.

Volgens de politie had Hart een alcoholprommilage van 0.102. Bij 0.08 wordt er al van dronkenschap gesproken. Bij twee kinderen en de andere moeder werd een hoge concentratie van een allergiemiddel dat slaperigheid kan veroorzaken gevonden.

De politie concludeerde eerder al dat er sprake was van opzet. Volgens de politie was de cruisecontrol van de auto afgesteld op 144 kilometer per uur toen deze over de klif reed. Er zijn geen remsporen.

Jennifer en Sarah Hart met hun zes kinderen.

Jennifer en Sarah Hart met hun zes kinderen.

Hart zat met haar partner Sarah (38) en hun zes kinderen Markis (19), Abigail (14), Jeremiah (14), Devonte (15), Hannah (16) en Sierra (12) in het voertuig. De lichamen van de laatste drie slachtoffers zijn nog altijd niet gevonden. Het wrak werd pas drie dagen na de vermissing gevonden.

Volgens de politie had het gezelschap niet veel bagage bij zich en ook in hun huis waren geen aanwijzingen te vinden voor een lang geplande afwezigheid. De politie vond geen afscheidsbrief.

De moeders waren blank, de geadopteerde kinderen Afro-Amerikaans. Volgens Amerikaanse media is het gezin de afgelopen jaren verschillende keren verhuisd om onderzoek te voorkomen. Het bureau voor jeugdzorg zou drie keer hebben geprobeerd de familie te bereiken: drie dagen vóór de ramp, op 23 maart en de daaropvolgende dinsdag. Waarom jeugdzorg contact zocht, is nog altijd onduidelijk.