Nieuws/Binnenland
1918268
Binnenland

Dijkhoff geniet meeste vertrouwen

Klaas Dijkhoff (VVD)

Klaas Dijkhoff (VVD)

AMSTERDAM - Van alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer geniet Klaas Dijkhoff (VVD) onder de kiezers het meeste vertrouwen, blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. Ook op de tweede en derde plek staan fractievoorzitters van regeringspartijen: Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Sybrand Buma (CDA).

Klaas Dijkhoff (VVD)

Klaas Dijkhoff (VVD)

Volgens De Hond is het „vrij ongewoon” dat fractievoorzitters van regeringspartijen zo hoog scoren. Alleen Alexander Pechtold van regeringspartij D66 scoort laag met een negende plek.

Het viel De Hond verder op dat Lilian Marijnissen onder kiezers van FVD, PVV en 50Plus beter scoort dan haar collega-fractievoorzitter Jesse Klaver.

Baudet

Verder doen Henk Krol van 50Plus en Thierry Baudet (FVD) het relatief goed onder de CDA-kiezers. De positie van Baudet is onder kiezers van regeringspartijen beter dan die van PVV’er Geert Wilders.

Baudet (elfde) en Wilders (twaalfde) staan in de onderste regionen van de lijst. Tunahan Kuzu (DENK) sluit de rij met de dertiende plek als het om vertrouwen in fractievoorzitters gaat.