Nieuws/Binnenland
1919158922
Binnenland

Nederlanders zwaargewond na val met trike in afgrond Noord-Italië: ’Ze mochten hier niet rijden’

BRENZONE SUL GARDA - Twee Nederlanders zijn zwaargewond geraakt toen ze met hun trike, een gemotoriseerde driewieler, in Noord-Italië van de weg raakten en in een afgrond stortten. De Nederlanders reden volgens Italiaanse media over een weg waar zij helemaal niet mochten rijden.

Volgens plaatselijke media maakten Nederlanders op een trike en twee Vespa’s een tocht op een bergweg met een reeks haarspeldbochten vlak bij het Gardameer. Ze reden bergafwaarts in de richting van Brenzone, waar het vervolgens gigantisch misging: de Nederlander verloor de macht over het stuur in een haarspeldbocht en stortte 50 meter naar beneden. Het voertuig belandde in de braamstruiken.

Tekst gaat verder onder de foto.

De plek van het ongeval

De plek van het ongeval

Zeven Nederlandse toeristen

Twee van de drie mensen op de trike raakten zwaargewond en zijn met een helikopter naar een ziekenhuis in Verona gebracht. De derde raakte lichtgewond. Ook twee berijders van een scooter liepen volgens de plaatselijke media in de noodlottige bocht lichte verwondingen op. Het gaat om een groep van zeven Nederlandse toeristen. De brandweer en politie werden bijgestaan bij het reddingswerk door een speciale hulpdienst voor de Alpen.

De afdaling is verboden voor auto’s en motorfietsen. De Nederlanders mochten helemaal niet op deze weg rijden, aldus Italiaanse media.

Een trike (beeld ter illustratie).

Een trike (beeld ter illustratie).