1919302
Binnenland

UPDATE: ’Kort lontje’, aldus politie

Ambulance klemgereden door boze weggebruiker

ROTTERDAM - Een kort lontje. Zo omschrijft de Rotterdamse politie de boze automobilist, die zondagmiddag een ambulance klemreed in Rotterdam. De ambulancechauffeur moest noodgedwongen de spoedrit afbreken.

De ambulance was onderweg naar een patiënt, maar voerde geen blauw licht of sirenes. De automobilist vond het rijgedrag hinderlijk en besloot eigen rechter te spelen. De politiewoordvoerder: ,,Met zijn gedrag waren de ambulancebroeders genoodzaakt om hulp van de politie in te roepen. Dan krijg je de discussie, wat is handiger: een andere ambulance laten aanrijden of de ambulance die last heeft door de politie laten ontzetten?” Het werd het eerste.

De man met het korte lontje werd niet op heterdaad betrapt en dus werd het een kwestie van zijn woord tegen dat van de ambulancebroeders. Zowel de motoragent, die de ambulance te hulp schoot, als de twee inzittenden van de ambulance, wilden geen aangifte doen tegen het gedrag van de man. ,,Dat kost veel tijd en die kan veel beter worden gebruikt. Zo wilde iedereen eigenlijk gelijk weer aan het werk, omdat het ook nog eens druk was met meldingen”, sloot de woordvoerder af.

Er is een zeer hartig woordje gesproken met de boze chauffeur. Waarom hij de ambulance hinderde is niet duidelijk.