Nieuws/Buitenland
191959391
Buitenland

Pastoor doodgeschoten in kerk Texas

De Starrville Methodist Church in Winona.

De Starrville Methodist Church in Winona.

WINONA - In de Amerikaanse staat Texas zijn zondag een dode en twee gewonden gevallen bij een schietpartij in een kerk. Het dodelijke slachtoffer is de pastoor van de betreffende kerk in het plaatsje Winona, meldt CNN, dat zo'n 160 kilometer ten oosten van de stad Dallas ligt. Een man werd kort na het voorval aangehouden als verdachte, liet gouverneur Greg Abbott in een verklaring weten.

De Starrville Methodist Church in Winona.

De Starrville Methodist Church in Winona.

Lokale media meldden dat de verdachte op de vlucht was voor de politie vanwege betrokkenheid bij een schietincident de nacht daarvoor en dat hij zich in de kerk verstopte. Volgens CNN trof de pastoor de man aan in het toilet van de kerk en trok de geestelijke zijn vuurwapen om hem staande te houden. De dader vloog daarop op de man af, pakte zijn wapen af en schoot de pastoor dood, aldus CNN.

De verdachte ging er daarna vandoor met de wagen van de pastoor, maar werd klemgereden en aangehouden door een lokale politieagent. Twee andere mensen liepen bij het incident een schotwond en verwondingen door een val op. Hoe dat precies gebeurde, is niet bekendgemaakt. De dader had een schotwond in zijn linkerhand en werd daarvoor behandeld in een ziekenhuis, meldde de politie.