Nieuws/Binnenland
1920353
Binnenland

Familie verbijsterd: ’geen aanleiding bekogeling’

Bruidspaar in zak en as na knokpartij op bruiloft

Hier wordt een kopstoot uitgedeeld.

Hier wordt een kopstoot uitgedeeld.

Den Haag - Burgemeester Krikke van Den Haag roept bewoners van de wijk Duindorp in Scheveningen op om de rust te bewaren. „Mijn oproep aan iedereen in Duindorp is: geef elkaar de ruimte, leven en laten leven.”

Hier wordt een kopstoot uitgedeeld.

Hier wordt een kopstoot uitgedeeld.

Krikke reageert daarmee op de vechtpartij van afgelopen vrijdag. Daar waren schermutselingen tussen Marokkaanse bruiloftsgasten en wijkbewoners. Op beelden is te zien hoe een man een kopstoot uitdeelt.

„Bij dit soort onrustige situaties in een buurt is het altijd van groot belang eerst goed te kijken wat er precies gebeurd is en wie welke rol heeft gespeeld. Er is ook aangifte gedaan, dus dat wordt nader onderzocht. Voor mij is een ding kraakhelder: geweld of intimidatie zijn hoe dan ook onacceptabel”, zegt de burgemeester tegen De Telegraaf.

Volgens familie van het bruidspaar volgde de kopstoot nadat er van één hoog een pot mayonaise op de trouwstoet was gegooid. Geschrokken gasten stapten uit om te kijken wat er was gebeurd, vertelt een tante. Toen werd er door een omstander tegen ons geroepen: ’rot op naar je eigen land’. Pas daarna werd de kopstoot uitgedeeld, vertelt de tante. „De bruidegom heeft zich zelfs nog ontfermd over de man die dat riep en nam hem in bescherming.”

Ook ruiten ingegooid

De familie zegt ’geen flauw’ idee te hebben waarom ze zijn bekogeld. Dat er te hard door de wijk zou zijn gereden, is ’echt onzin’, reageert een ander familielid. De hele straat was geïnformeerd dat er een bruiloft zou zijn. „Het is gewoon zonde. Onvoorstelbaar dat dit moet gebeuren.”

Het bruidspaar zit in zak en as. Want diezelfde dag zijn de ramen bij de ouders van de bruid ingegooid, stelt een nicht. „Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. De hele bruiloft is verpest.”

Stilte

Veel buurtbewoners willen niet met de Telegraaf praten. „Er is helemaal niets gebeurd”, reageert een man vlak bij de plek van de vechtpartij. „Jullie zetten ons toch alleen maar weg als racisten.” Andere bewoners waarschuwen om niet te veel vragen te stellen.

Duindorp kampt al jaren met een slecht imago. In 2014 maakte Omroep West een reportage waaruit bleek dat allochtone bewoners ’stelselmatig’ worden weggepest. De politie en woningbouwcorporatie Vestia konden zondag niet op het voorval reageren.