Nieuws/Binnenland
1920527
Binnenland

Directeur wijst volgens fans op procedures

Supporters eisen vertrek Van der Sar

Edwin van der Sar moet zich verantwoorden.

Edwin van der Sar moet zich verantwoorden.

AMSTERDAM - De ongeveer 150 Ajax-supporters die de spelersbus opgewachtten na de 3-0 nederlaag tegen PSV eisten het directe vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar. Ook zouden zij aanvaller Hakim Ziyech nooit meer in het eerste willen zien optreden.

Edwin van der Sar moet zich verantwoorden.

Edwin van der Sar moet zich verantwoorden.

De bus met spelers moest meer dan een uur wachten op het overleg tussen supporters en Van der Sar, dat midden op de rotonde voor het parkeerdek van de Johan Cruijff ArenA werd gevoerd. Financieel directeur Jeroen Slop assisteerde zijn collega in de tweede helft van het ’wilde’ gesprek.

Enkele omstanders vertelden dat Van der Sar zou hebben gezegd dat van een direct aftreden geen sprake kan zijn. De algemeen directeur zit aan procedures vast. Zijn reactie op de afkeer van Ziyech is niet bekend.

’Jammer’

De supporters lieten zich meespelen door emoties en sommeerden de stewards bij de ArenA om de bus tegen te houden en de deuren open. Spelers die naar hun geparkeerde auto’s wilden lopen, werd te kennen gegeven dat zij in de bus moesten blijven.

Ongeveer twintig agenten hielden naast ongeveer 35 stewards een oogje in het zeil. Een van de stewards: „Toch jammer dat het weer zo moet.”

Supporter: ok, rijden

Pas na tien uur werd het sein door een van de supporters op groen gezet om te vertrekken. Hij tikte een steward op de schouder en zei dat het ’nu wel genoeg was. Rijden maar.’

De buschauffeur reed onmiddellijk het parkeerdek op, waarna ook alle supporters de rotonde te voet verlieten.