Nieuws/Buitenland
1922272
Buitenland

Autistische jongen (10) bouwt grootste Titanic-replica van Lego

Tennessee - Het kostte hem zo’n 700 uur verdeeld over elf maanden, maar het is hem gelukt. Deze IJslandse autistische jongen heeft ’s werelds grootste replica gemaakt van de Titanic. Hij had 56.000 Lego-steentjes nodig om het gevaarte te bouwen.

De autistische Brynjar Karl Bigisson uit Reykjavik was 10 jaar oud toen hij de replica maakte. Het eindresultaat is bijna acht meter lang en anderhalve meter breed. Dankzij donaties van vrienden en familie kon de jongen genoeg Lego-steentjes kopen voor het indrukwekkende bouwwerk.

Brynjar Karl Bigisson - nu 15 jaar oud - is al van jongs af aan met Lego bezig. Tijdens een middag vissen met zijn opa is de jongen gefascineerd geraakt door boten. Karl Bigisson wist op zijn tiende al alles over de Titanic wat er over te weten valt, schrijft CNN.

Dankzij het bouwproces van de replica en het succes dat hij er mee heeft, is Karl Bigisson uit zijn schulp gekropen. Volgens de Amerikaanse nieuwssite heeft de jongen nu meer zelfvertrouwen en durft hij zelfs interviews te geven.

De replica is van IJsland verscheept naar Amerika en zal in december 2018 zijn debuut maken bij Titanic Museum Attraction.