Nieuws/Binnenland
1923293
Binnenland

Oom overleden jochie Arnhem: ’Vlammenzee door aansteker’

ARNHEM - De 4-jarige Inke die vorige week is omgekomen bij een brand in een woonwagen in Arnhem, heeft waarschijnlijk zelf met een aansteker gespeeld waardoor de vlammenzee ontstond. Dat zegt zijn oom namens de familie tegen Omroep Gelderland.

„Ik heb de rechercheurs gesproken die het onderzoek hebben gedaan en zij zeggen dat het kind met vuur heeft gespeeld waardoor de fatale brand is ontstaan. Er gaan allerlei verhalen rond over de oorzaken maar dit is wat er in die woonwagen is gebeurd”, aldus Louis van der Vreede met stellige overtuiging.

Namens de familie zegt hij dat er tal van speculaties de ronde doen over de oorzaak. „Bijna alle kinderen spelen wel eens met vuur. Voor deze dramatische gebeurtenis hebben we geen woorden.”

Een woordvoerder van de politie wil het verhaal van de familie niet bevestigen. „We hebben vastgesteld dat er geen sprake is geweest van een misdrijf, en daar houden we het bij. Ook de brandweer wenst desgevraagd geen uitspraken te doen over de oorzaak.

Intussen is op Facebook een inzamelingsactie gestart om geld in te zamelen voor de familie van Inke, die eind deze maand vijf jaar zou worden. Van het streefbedrag van 100.000 euro is na vier dagen bijna 20.000 euro ingezameld.