Nieuws/Binnenland
1924323
Binnenland

Nieuwe kans voor afgewezen lopers Vierdaagse

NIJMEGEN - Ruim vierduizend wandelliefhebbers die mee wilden doen aan de Vierdaagse in Nijmegen, krijgen een tweede kans om aan een startbewijs te komen. De 4130 lopers visten achter het net bij de loting voor een startkaart eind maart. Voor het eerst in de 102-jarige geschiedenis van het wandelevenement geeft de organisatie van de Vierdaagse nu 1744 kaarten vrij die sinds de loting niet zijn verzilverd.

Na de loting zegt altijd een aantal inschrijvers alsnog af. Anderen betalen niet op tijd. Daardoor blijven er startkaarten ongebruikt liggen. Dat zorgt al jaren voor boze reacties van lopers die uitgeloot werden. Dit jaar waren er voor het eerst ook te veel individuele Nederlandse militaire lopers. Van hen werden er 160 uitgeloot. Maar er zijn zoveel individuele militaire kaarten over dat alle liefhebbers alsnog mee kunnen lopen.

Iedereen die was uitgeloot kan volgende week maandag vanaf 10.00 uur met een persoonlijke code via internet een startbewijs kopen. „Totdat de kaarten op zijn”, aldus een woordvoerster van het bestuur. De Vierdaagse begint op 17 juli in Nijmegen. Er mogen 47.000 lopers starten.