Nieuws/Binnenland
1925231
Binnenland

Man filmde stiekem naakte vrouwen in sauna Maarssen met horloge

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

MAARSSEN - Een man heeft stiekem in een sauna in Maarssen naakte vrouwen gefilmd met zijn horloge. Een van de vrouwen betrapte hem. Na een korte achtervolging werd de 51-jarige Belg uit de bosjes geplukt.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Maandag kreeg de man drie maanden celstraf opgelegd, meldt de Gelderlander. Zijn horloge moet hij inleveren.

’Starende man’

Op 8 oktober 2016 werd de man op heterdaad betrapt in sauna SpaSereen in Maarssen. Een van de saunabezoeksters valt het op de man steeds naar haar zit te staren. Dan blijkt hij zijn horloge naar de vrouw en haar vriendinnen te richten.

Later zegt een van de getuigen in een verklaring dat de man „heel opvallend zat te kijken naar de schaamstreek van jonge vrouwen, zonder enige vorm van gêne.’’

Horloge met geheugenkaart

Als de vrouw de confrontatie met hem aangaat, wordt de man omringd door andere bezoekers en personeel van de sauna. De man besluit te vluchten als de politie wordt gebeld. Hoewel hij zich in de bosjes weer te verschuilen, wordt hij toch snel gevonden door de politie.

In zijn horloge blijkt een geheugenkaart te zitten met beelden van de sauna. Een van de getuigen herkent zichzelf op de beelden.

’Per ongeluk’

De verdachte, Mark D., liet in de rechtszaal weten dat het filmen „per ongeluk” is gebeurd. Dit geloofde de rechter echter niet.

Mark D., die in het verleden al was veroordeeld voor zaken als stalking, intimidatie en mishandeling, kreeg een celstraf van drie maanden en een proeftijd van twee jaar. In die tijd mag hij zich niet meer in een Nederlandse sauna vertonen.

’Niet alle horloges worden geweerd’

SpaSereen laat aan de Gelderlander weten niet direct alle horloges te weren bij haar bezoekers. Het is de eerste keer dat dit voorkomt in de zeven jaar dat het bedrijf bestaat.

„Natuurlijk blijven we goed opletten, maar meer kunnen we op dit moment niet doen”, zegt Inge Keijsers, een van de eigenaars. Telefoons en andere apparaten waarmee gefilmd kan worden, worden overigens wel door de sauna geweerd.