Nieuws/Binnenland
1926960
Binnenland

Situatie rond omgevallen kranen nog altijd ’instabiel’

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Twee grote kranen zijn dinsdagochtend op de werf van Hollandia in Krimpen aan den IJssel omgevallen tijdens het takelen van een brugdeel. Vier mensen raakten lichtgewond en zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Onduidelijk is nog hoe het zo vreselijk mis kon gaan. „Daar wordt onderzoek door de Inspectie SZW naar gedaan”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Door het omvallen van de kranen belandden vier mensen die op het ponton stonden in het water. Zij konden door omstanders al snel op het droge worden gehaald. „Ze zijn vooral enorm geschrokken”, aldus de zegsman. Er is nog met duikers in het water gezocht naar eventueel andere slachtoffers, maar er bleek niemand meer vermist te zijn.

Volgens de woordvoerder is er momenteel nog sprake van een instabiele situatie. Het is de bedoeling dat een bok naar het terrein aan de Schaardijk wordt gevaren om het bungelende brugdeel te verwijderen en de schade zo veel mogelijk te beperken. Het scheepvaartverkeer is niet gestremd. Wel moeten passerende schepen langzaam varen om golfslag te voorkomen.