Nieuws/Binnenland
192741039
Binnenland

Mogelijk 4 mensen gewond door kogel Coolsingel, nog acht personen vast

ROTTERDAM - De politie zet twintig rechercheurs, een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO), in op de zaak rondom de rellen op de Coolsingel afgelopen vrijdag. Het team gaat, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM), op zoek naar meer relschoppers.

„Ze gaan zo snel mogelijk en zo veel mogelijk relschoppers identificeren en aanhouden”, aldus de politie zondag.

Zes minderjarigen

Er zijn op de avond van de rellen in totaal 49 personen aangehouden. Op dit moment zitten er nog acht vast. Deze acht personen worden van verschillende feiten verdacht waaronder openlijke geweldpleging, vernieling en het hinderen of belagen van hulpverleners. De verdachten worden komende week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Maar volgens de politie zijn daarmee nog niet alle verdachten in beeld. De relschoppers kwamen volgens de politie uit verschillende delen van het land. Onder hen zijn zes minderjarigen. Het grootste deel van de aangehouden personen is jongvolwassen.

Het team is druk bezig met het „veiligstellen” van camerabeelden en het „binnenhalen van de waardevolle filmpjes die mensen met ons delen.”

Vier gewonden

Bij de rellen van afgelopen vrijdag zijn mogelijk vier mensen geraakt door kogels, meldt het Openbaar Ministerie zondag in een verklaring over de gebeurtenissen. „Inmiddels lijkt het dat vier mensen zijn geraakt door kogels”, aldus het OM.

Zaterdag meldde de politie nog dat er drie mensen waren geraakt door een kogel. Het cijfer vier werd toen ook gecommuniceerd, maar later werd dat weer ingetrokken omdat er sprake was van een misverstand.

De Rijksrecherche onderzoekt of de slachtoffers geraakt zijn door politiekogels.

Ook meerdere agenten raakten gewond tijdens de rellen.