Nieuws/Binnenland
192762005
Binnenland

Zij-ingangen Vondelpark Amsterdam afgesloten wegens drukte

Archiefbeeld, 5 april.

Archiefbeeld, 5 april.

AMSTERDAM - De zij-ingangen van het Vondelpark in Amsterdam zijn zaterdagmiddag tijdelijk afgesloten omdat het te druk is. De gemeente meldt via Twitter dat het gaat om de ingangen bij de Van Eeghenstraat, Emmalaan, Kattenlaan en Vondelkerk.

Archiefbeeld, 5 april.

Archiefbeeld, 5 april.

Vanwege het mooie weer hebben veel mensen het park opgezocht. De gemeente vraagt mensen drukke plekken te mijden, voldoende afstand te houden en dichtbij huis te genieten van het weer.

Het was de afgelopen tijd wel vaker te druk in het Vondelpark, waardoor de toegang werd gesloten. Dit gebeurde om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Overal druk, maar beheersbaar

In parken in andere grote steden zijn vrijwel zonder uitzondering veel mensen op de been die genieten van het voorjaarszonnetje, maar nog nergens is er door de autoriteiten besloten om het aantal mensen te beperken door ingangen af te sluiten of zelfs het hele park dicht te gooien. „Het is inderdaad op sommige plekken best druk, maar het is beheersbaar”, aldus de gemeente Rotterdam.

In de Maasstad was het de afgelopen uren wel druk in het centrum vanwege een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Enkele honderden mensen liepen een mars door de binnenstad, die eindigde op het Schouwburgplein. Hoewel de coronaregels werden geschonden, greep de politie niet in. De demonstratie verliep rustig.