Nieuws/Binnenland
1928854443
Binnenland

Meerdere slachtoffers onder wie agent bij schietpartij school VS

Knoxville - Een persoon is maandag om het leven gekomen door een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Tennessee. Ook raakte een agent gewond, meldt de politie. De verdachte is aangehouden.

Dat meldt de politie. De schietpartij vond plaats rond 15.00 uur plaatselijke tijd op de Austin-East Magnet High School. Die school werd later afgegrendeld, terwijl de ouders werden begeleid om hun kind op te gaan halen.

De politie heeft later op de dag korte uitleg verschaft. Agenten kwamen naar de school vanwege berichten over een man met een wapen. Toen agenten diegene benaderden, werd er geschoten. Er viel een dode. Eén agent raakte gewond, maar niet levensbedreigend. Wat er precies is voorgevallen, is nog onduidelijk.

De gewonde agent is volgens burgemeester Indya Kincannon bij bewustzijn en maakt het naar omstandigheden goed. „Ik heb hem bedankt dat hij zijn leven heeft gewaagd om leerlingen en personeel van de school te beschermen. Hij zei dat hij liever gewond raakte dan iemand anders”, aldus Kincannon tegen CBS News.

Kritiek

Op sociale media klinkt kritiek op gouverneur Bill Lee van Tennessee, die recentelijk wapenwetten heeft versoepeld.