Nieuws/Binnenland
19319
Binnenland

’Bad Boy’ Badr is terug

Badr Hari maakt vanavond in het Duitse Oberhausen zijn comeback in de ring. Het gevecht Hari-Rico Verhoeven is het hoofdprogramma van vechtsportgala Glory Collision. Dat Badr nog een gevangenisstraf boven het hoofd hangt voor een reeks zware mishandelingen, zit hem daarbij allerminst in de weg. Integendeel.

Zijn imago van ’Bad Boy’ lijkt zijn populariteit alleen maar ten goede te komen. Badr zit er in elk geval niet mee. „Ik sla graag mensen in elkaar, binnen de ring dan... Buiten de ring doe ik dat niet meer.”

De good guy versus de bad boy. Dat vat het beste de persconferentie samen die, op dinsdag 1 november, in de Amsterdamse Heineken gehouden wordt. Doel van de bijeenkomst is de promotie van het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. En dus wordt de verzamelde pers door Hari getrakteerd op de blufferige ’trash talk’ die bij dit soort evenementen gebruikelijk is.

Knock-out

„Ik ga hem op 10 december knock-out slaan in de eerste ronde. Dan is Rico officieel nog kampioen, maar dan stelt die titel geen drol meer voor. Dan wil Glory dat we daarna opnieuw gaan vechten, maar dan voor de wereldtitel en moet het over vijf ronden. Dan kan ik dus twee keer cashen. Ik ga hem total loss slaan en klaar is Kees.”

Verhoeven hoort het allemaal stoïcijns aan. Lees meer in De Telegraaf van vandaag.