Nieuws/Binnenland
19320
Binnenland

’Optuigen en aftuigen liggen dicht bij elkaar’

Versieren kerstboom is strijd der seksen

AMSTERDAM - Het verlangen naar macht zorgt voor ergernissen tijdens het aanschaffen en versieren van de kerstboom. De kerst-stress blijkt een strijd der seksen in zijn puurste vorm, waarbij vooral de man het moet ontgelden. Psychotherapeut Jeffrey Wijnberg komt daarom met drie tips, voor mannen.

1. Bedenk van tevoren waar u aan begint:

Echtelijke ongemakken beginnen in de auto. Leg u daarom neer bij het feit dat u De Boom en bijbehorende standaard niet vindt bij een bouwmarkt. Daarvoor moeten meerdere tuincentra en kwekers worden bezocht.

2. Zie uzelf als oproepkracht:

Belangrijke beslissingen maakt uw vrouw. De verlichting zal hoogstwaarschijnlijk anders moeten dan vorig jaar. Net als de ornamenten. U kunt helpen bij het inladen, uitruimen en neerzetten van de boom. Daarnaast is het verstandig te bevestigen hoe goed haar ideeën zijn.

3. ’Optuigen’ en ’aftuigen’ liggen dicht bij elkaar:

Doe niet alsof u het beter weet. Als man staat u het liefst bovenaan de apenrots. Toch kunt u zich nu beter nederig opstellen om ruzie te voorkomen. Laat uw vrouw de boom optuigen en assisteer waar nodig. Neem bovendien het verwijt dat u ’nooit ergens een mening over heeft’ maar op de koop toe.