Nieuws/Buitenland
1932779
Buitenland

Brussel verbiedt tv-schermen WK Rode Duivels

BRUSSEL - Belgische voetbalfans kunnen de verrichtingen van hun Rode Duivels op het WK in Rusland deze zomer niet op grote tv-schermen in het centrum van Brussel volgen. Om veiligheidsredenen verbiedt het stadsbestuur schermen op openbare plekken als de Grote Markt en ook cafés mogen alleen binnen de tv aanzetten.

Volgens een woordvoerder wonen er te veel nationaliteiten in de Belgische hoofdstad waardoor elke wedstrijd veel volk naar de binnenstad lokt. Dat is een te zware belasting voor de politie. Er wordt „om discussie te vermijden” ook geen uitzondering gemaakt voor het Belgische nationale elftal dat op 18 juni zijn eerste wedstrijd speelt, tegen Panama.

De volgepakte plekken zouden ook een terreurrisico vormen. Tijdens het EK in 2016, drie maanden na de aanslagen in Brussel, pakte de politie drie mannen op die volgens haar op het punt stonden zoveel mogelijk slachtoffers te maken in het EK-dorp vlakbij het Noordstation. Een honderdtal Rode Duivels-supporters was daar om de wedstrijd België-Ierland op een groot scherm te volgen.