Nieuws/Binnenland
1933423196
Binnenland

Brandweer bezig met bergen slachtoffers

Toestel vliegschool Transavia neergestort in Zwarte Meer, instructeur en leerling overleden

Hulpdiensten ter plaatse

Hulpdiensten ter plaatse

LELYSTAD - De twee dodelijke slachtoffers van het vliegtuigje dat dinsdag is neergestort in het Zwarte Meer zijn twee mannen. Het gaat om een 63-jarige instructeur en een 24-jarige leerling-vlieger, meldt de vliegschool Zelf Vliegen waarvan het toestel was.

Hulpdiensten ter plaatse

Hulpdiensten ter plaatse

De twee mannen zitten nog in het vliegtuig, de berging van het toestel is nog bezig, meldde de politie rond 17.30 uur. Het is nog onduidelijk hoelang dat zal duren.

Transavia

De politie doet onderzoek naar de crash. Het kleine vliegtuigje, met ruimte aan boord voor twee personen, stortte dinsdagochtend neer in het Zwarte Meer, dat tussen Flevoland en Overijssel ligt.

Het toestel van het type Blackshape Gabriel was rond 10.45 uur opgestegen vanaf Lelystad Airport. Het ging om een praktijkvlucht in het kader van het opleidingsprogramma voor piloten van Transavia, aldus de vliegschool, die zijn medeleven betuigt aan de nabestaanden.

Zelf Vliegen is de vliegschool waar toekomstige piloten van Transavia hun opleiding volgen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar het ongeval.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop