Nieuws/Binnenland
1935042
Binnenland

’Net voor de officiële opening van het strandseizoen’

Populaire strandtent in de as

Scheveningen - De eigenaresse van strandtent Blue Lagoon, een waar fenomeen in Scheveningen, heeft nog geen idee hoe de vlammenzee die het levenswerk van de familie Ludovici heeft vernield is ontstaan. „We weten nog helemaal niets”, zegt Lindsey Ludovici. De eigenaresse is hoogzwanger en intens verdrietig om de gebeurtenissen. Uitgerekend op de vroege ochtend van de dag die alle warmterecords moet breken ging de Blue Lagoon, al 35 jaar op Scheveningen, in vlammen op.

De strandtent, midden in de badplaats, is al die jaren al in de horecafamilie. „Dit is natuurlijk een vreselijk moment net voor de officiële opening van het seizoen”, verzucht Lindsey Ludovici. „Het is nu even afwachten wat we er allemaal nog kunnen redden.”

De Blue Lagoon vatte op donderdagochtend in alle vroegte door nog onbekende oorzaak vlam. De brandweer kwam met zeer veel materiaal en kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar andere paviljoens. De brandweer liet rond 8 uur weten dat de brand in de populaire strandtent onder controle was. Wel werden omwonenden gewaarschuwd ramen en deuren dicht te houden. „Er komt veel rook vrij, blijf daar de buurt”, aldus brandweer Haaglanden.

De brand was zo heftig dat de rook tot ver is te zien. Wel heeft de brandweer kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastliggende strandtenten. Er raakte niemand gewond.

De populaire strandtent is volledig verloren. Komend weekeinde wordt het strandseizoen feestelijk geopend.