Nieuws/Binnenland
1935523632
Binnenland

Boom valt op moeder met baby Den Bosch

DEN BOSCH - Een moeder is met haar 18 maanden oude baby ontsnapt aan een gruwelijk drama in Den Bosch. De vrouw liep op straat, toen een boom zich op haar en de kinderwagen stortte.

Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur op het Hinthamereinde in het centrum van de Brabantse hoofdstad. De vrouw kon niet op tijd wegkomen en raakte gewond. Ze heeft haar been gebroken.

De baby kwam met de schrik vrij, meldt Hart van Nederland. Ziekenhuismedewerkers hebben het kindje nog nagekeken waarbij volgens Omroep Brabant enkel een bloedneus aan het licht kwam. De politie is donderdagavond niet meteen bereikbaar voor commentaar.

De boom, een grote esdoorn, is een ’attentieboom’. Dat soort bomen worden volgens de gemeente jaarlijks gecontroleerd. De laatste keer was in december. Boomdeskundigen vonden plaatselijk wortelrot en een zwam op de stam, aldus Omroep Brabant. Toch was er geen reden om de boom weg te halen.

Donderdag had het KNMI gewaarschuwd voor harde windstoten en windkracht 9, waardoor het officieel storm was. De storm heet Evert.