Nieuws/Buitenland
1936375126
Buitenland

Media: verdachte bekent moord op Britse journalist in Brazilië

SAO PAULO - Zeker een Braziliaanse verdachte heeft bekend de Britse journalist Dom Phillips en zijn gids Bruno Pereira te hebben vermoord, melden Braziliaanse media. Hun lichamen zouden in stukken zijn gesneden en in brand gestoken. Een van hen zou de plaats waar de resten liggen hebben aangewezen. Ze zouden zijn gedood omdat ze foto's namen van illegale visvangst in het regenwoud.

Al dagen is er onduidelijkheid over het lot van de twee. De politie zei woensdag nog steeds op zoek te zijn naar Phillips en Pereira. Wel wordt na de arrestatie van twee verdachten, de broers Amarildo en Oseney da Costa, gesproken van een moordonderzoek.

Maandag zei de vrouw van Phillips dat de mannen dood waren gevonden in het Amazoneregenwoud, maar dat weerspraken de autoriteiten. Wel zei president Jair Bolsonaro dat er menselijke resten zijn gevonden, maar dat ontkende een zoekteam later.

Phillips schrijft voor de Britse krant The Guardian en Pereira werkt voor het Braziliaanse overheidsagentschap voor inheemse zaken. De twee waren samen op expeditie in de Javarivallei, langs de grens met Peru. Ze zouden interviews afnemen voor een boek over natuurbehoud in het gebied dat het toneel is van illegale visvangst, houtkap, mijnbouw en drugshandel.