Nieuws/Buitenland
19365
Buitenland

’Ik steek er nul tijd in’

Donald Trump blijft bij Celebrity Apprentice

Donald Trump

Donald Trump

LOS ANGELES - Donald Trump heeft boos gereageerd op de mededeling dat hij betrokken blijft bij de in de VS populaire reality-tv-show Celebrity Apprentice. De aankomende president benadrukte op Twitter dat hij ,,nul tijd'' zal uittrekken voor het programma.

Donald Trump

Donald Trump

Trump was tot voor kort de gastheer van het programma waarin hij met veel genoegen het gevleugelde ,,you're fired'' bezigde. Hij verliet de show vorig jaar toen hij begon aan de campagne voor het presidentschap.

Het leek er vrijdag op dat Trump ondanks zijn verkiezing tot president toch weer een rol zou gaan spelen rond het programma. Volgens de nieuwe presentator, Arnold Schwarzenegger, zou Trump aanblijven als producer van de show.

’Nep nieuws’

Trump ontkende dat op Twitter. ,,Ik heb niets te maken met The Apprentice'', zei de Republikein, die naar eigen zeggen alleen een van de bedenkers is van het programma. Dat Trump ook als president zou werken aan de show, is volgens hem ,,belachelijk en niet waar. Nep nieuws!''

Celebrity Apprentice is een variant op The Apprentice. Daarin doen mensen mee aan een soort talentenjacht met als prijs een leidinggevende baan bij Trump. De celebrity's in het programma strijden voor een donatie aan een goed doel.