Nieuws/Binnenland

Overal mensen met exotisch fruit

Mysterie om ananassen op Nederlandse treinstations

Door Redactie

UPDATE 18.18 uur - Een vrouw met een ananas in haar armen, twee twintigers met een ananas op schoot, een jongen die nonchalant tegen een muurtje leunt naast zijn ananas... Ze doken vrijdag allemaal op in de buurt van stations of in de trein. Op sociale media vragen oplettende reizigers zich af of ze misschien de laatste trend hebben gemist.

Op Twitter, Facebook en Instagram duiken vrijdag steeds meer foto’s op van mensen die met een ananas over straat gaan. Zo maakte Facebook-lid Erwin foto’s van reizigers die met een ananas in de trein zaten. „En ze zeggen allemaal hetzelfde: Wij kijken gewoon graag naar een ananas”, schrijft hij bij de foto’s van mensen die wel lachend willen poseren met hun ananas, maar niet uit willen leggen wat er aan de hand is. Een vriend reageert: „Ook op Rotterdam ananas fetisjisten.”

Een Twitteraar schrijft verbaasd: „Ik zag iemand een ananas aaien op het station.” Een ander beschrijft hoe twee mensen op het treinstation van Amsterdam elkaar proberen te herkennen en daarom allebei met een ananas rondlopen.

Op Instagram post Leon een foto: „Op Amsterdam Centraal lopen verschillende mensen met een ananas.” Later plaatst de man, die zich hardop afvraagt wat er in vredesnaam aan de hand is, een tweede foto. „Nu wordt het verdacht!”, vindt hij.

Ook Zoë vindt het vreemd en vraagt zich af: „Mensen staren naar ananas op Rotterdam Centraal, aandacht voor ananas? Of aandacht op het gebrek aan aandacht?”

„Jongens wat is er met ananassen?”, wil ook Belle weten.

Je zou bijna denken dat er een ananas hype in Nederland is. Maar de kans is groter dat het gaat om een stunt van een belangenclub, een groep studenten of een commercieel bedrijf. Opvallend is dat veel ananaseigenaren naar het exotische fruit staren, wat een verwijzing zou kunnen zijn van de verslaving aan smartphones, die sommige mensen stoort. Hoe dan ook, de nieuwsgierigheid is gewekt.

Inmiddels hebben we genoeg foto’s binnen na onze oproep aan lezers om beelden op te sturen. Bedankt! Dit waren de leukste:

Gaby Zwaan

Laura en Jolanda: „Ook wij zagen mensen met een ananas op Utrecht Centraal!”

Laura en Jolanda: „Ook wij zagen mensen met een ananas op Utrecht Centraal!”

Deze foto maakte Saskia Kooiman op Utrecht CS

Deze foto maakte Saskia Kooiman op Utrecht CS

Lees meer over

Door Redactie

Gerelateerde artikelen