Nieuws/Buitenland
1937075
Buitenland

Belgische bikers helpen gepest meisje (17)

Dit zijn niet de bikers uit het artikel.

Dit zijn niet de bikers uit het artikel.

Luik - Zo’n dertig stoere motorrijders uit heel België hebben zich van hun zachtste kant laten zien door een meisje dat werd gepest te escorteren naar haar school in Luik. En omdat ze ook nog gepest zou worden door leerlingen van haar vorige school, werd ook daar even een tussenstop gemaakt. „Zo willen we haar steunen en d’r zelfvertrouwen een boost geven.”

Dit zijn niet de bikers uit het artikel.

Dit zijn niet de bikers uit het artikel.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Al drie jaar lang wordt het 17-jarige meisje gepest. De pesterijen vallen haar zo zwaar dat de tiener begin deze maand zelfs probeerde een einde aan haar leven te maken.

Toen Bikers For Children het verhaal hoorden, kwamen de stoere motormannen in actie. Dertig leden werden opgetrommeld om het meisje te helpen. „Op haar school slaagden we erin om met een paar pesters in gesprek te komen”, vertelt Eric Wemmel van Bikers For Children.

Ook een leerkracht en de moeder van het meisje waren erbij. Uiteindelijk gaven de meisjes elkaar zelfs een knuffel. „Heel mooi vond ik dat.”

Vorige school

De motorrijders maakten vervolgens een stop bij de vorige school van het meisje, waar nog steeds pesterijen vandaan komen. „We hadden er een goed gesprek met de nieuwe directrice”, vervolgt Wemmel. De pester konden ze daar niet spreken. „Ze is nog minderjarig en er was geen toestemming van de ouders. Maar eventueel zou het later wel nog kunnen.”

Het komt wellicht intimiderend over. „Maar dat is ook de bedoeling. Het moet effect hebben natuurlijk. Waar ik heel trots op ben, is dat het gepeste meisje aan het eind van de dag met een glimlach de school buiten stapte. Daarmee was ons doel bereikt. Ik ben blij dat we een dialoog op gang hebben kunnen brengen. Hopelijk geeft dit ook een boost aan haar zelfvertrouwen.”