Nieuws/Opmerkelijk
1938471
Opmerkelijk

Vrouw spoedt zich naar brandweer: wasbeer stoned

Indianapolis - Mensen bellen de brandweer wel vaker voor opvallende redenen, maar een Amerikaanse vrouw maakt het wel erg bont. Ze verscheen in het holst van de nacht in paniek bij de brandweer. Waarom? Haar huisdier was stoned.

Teamleider Mike Pruitt vertelt dat zijn brandweermannen zich ’wel even achter hun oren krabden’ toen de vrouw aanbelde. „Er stond een vrouw met een wasbeer in haar armen bij de deur”, zegt Pruitt tegen WTHR News. „Dat snapte niemand.”

De brandweermannen stelden vast dat de wasbeer ’slaperig’ was en verder ’alle symptomen vertoonde die we kennen van iemand die onder invloed van marihuana is’.

Pruitt zegt dat het voorval hem aangreep omdat hij erg van dieren houdt en tegelijkertijd niets anders kon doen dan wachten. „Maar we stellen het op prijs dat burgers onze hulp inschakelen op de, voor hen, moeilijkste momenten.”

De vrouw zou uiteindelijk de wasbeer naar huis hebben gebracht, waar die in slaap viel. Of ze zelf ook last had van drugsgerelateerde verschijnselen, is niet bekend.