Nieuws/Binnenland
1940548485
Binnenland

Weer iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal met acht afgenomen. In totaal liggen er nu 640 patiënten in het ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat meldde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zondag.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Zaterdag lagen in totaal nog 648 patiënten in het ziekenhuis. Op de verpleegafdelingen liggen nu 435 patiënten, vier patiënten minder dan zaterdag. Op de intensive cares daalde het aantal patiënten eveneens met vier tot 205. Vrijdag nam het aantal patiënten nog toe, na een paar dagen van lichte daling.

Het afgelopen etmaal zijn er 59 nieuwe Covid-19-patiënten opgenomen in de ziekenhuizen, zeventien minder dan de 24 uur daarvoor. Van hen zijn er zeven opgenomen op de ic, elf minder dan een dag eerder. Van de nieuwe patiënten werden 52 op de verpleegafdelingen opgenomen, zes minder dan zaterdag. Gemiddeld is het aantal opnames per week de afgelopen zeven dagen ongeveer gelijk gebleven. Het LCPS verwacht dat de bezetting de komende week ook stabiel blijft en mogelijk iets daalt.