Nieuws/Binnenland
1940842810
Binnenland

Onderzoek naar baas politiebond ACP om grensoverschrijdend gedrag

Gerrit van de Kamp

Gerrit van de Kamp

BAARN - Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP, legt zijn werkzaamheden neer nadat er „enkele meldingen” zijn binnengekomen die wijzen op grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt de vakbond dinsdagavond in een persbericht.

Gerrit van de Kamp

Gerrit van de Kamp

De vakbond heeft een extern en onafhankelijk onderzoeksbureau ingeschakeld om verder onderzoek te doen. „Het bestuur van de ACP heeft de voorzitter verzocht zijn werkzaamheden neer te leggen om zo de ruimte te bieden het onderzoek uit te laten voeren en om hoor en wederhoor te kunnen laten plaatsvinden.”

Een woordvoerder van de vakbond kon niet zeggen om wat voor soort meldingen het precies gaat en hoeveel meldingen er zijn binnengekomen. De vakbond wil verder geen inhoudelijke mededelingen doen totdat het onderzoek is afgerond.

Van de Kamp is sinds 2004 voorzitter van de politievakbond. In die functie is hij onder meer actief als woordvoerder van de ACP en overlegt hij met de overheid over de politie-cao. De bond bestaat sinds 1981 en is de grootste politievakbond van Nederland, met ongeveer 24.000 leden, zo staat er op de website.

Naast voorzitter van ACP is Van de Kamp onder meer voorzitter van de Coalitie voor Veiligheid (CvV), lid van de Sociaal-Economische Raad (SER), voorzitter van de European Police Union (EPU) en vice-voorzitter van de Vakcentrale voor Professionals (VCP).